Zuurkoolquiche met aardappel, spek en appel
35 min bereidingstijd
30-35 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bekleed de springvorm met het deeg. Verdeel de zuurkool over de deegbodem.
- Klop de eieren los met de crème fraîche en meng met de kaas. Hak de peterselie fijn en voeg met peper naar smaak toe. Schenk het ei-roommengsel over de zuurkool.
- Verdeel de aardappelpuree erover en strijk met de bolle kant van een vochtige lepel glad.
- Steek er met de appelboor het klokhuis uit en snijd de appel in ringen van 5 mm dik. Verdeel de appelringen met de spekplakjes over de puree.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Laat de quiche uit de oven 5-10 minuten afkoelen. De quiche wordt dan iets steviger en is makkelijker in mooie punten te snijden.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 645 kcal
- 39 g vet waarvan 21 g verzadigd
- 49 g koolhydraten
- 20 g eiwit
- 7 g vezels
- 4,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen